تصادف زنجیره‌ای در جاده شیروان به فاروج ۳ مصدوم بر جا گذاشت (۶ شهریور ۱۴۰۴) آیا بابک زنجانی به پلیس فتا احضار شد؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) واکنش پلیس راهور به صدور گواهینامه موتور سیکلت برای بانوان؛ اقداماتی در حال انجام است +فیلم ویدئو | توقیف گواهینامه ۲۰ هزار راننده متخلف از ابتدای شهریور ۱۴۰۴ اعلام زمان نتایج نهایی آزمون دستیاری پزشکی ۱۴۰۴+ زمان ثبت نام ویژگی‌های یک شهر دوستدار کودک چیست | شهری که می‌خواهد صدای کودکان را بشنود ویدئو | دستگیری سارق سنگ قبر یک هنرمند از قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تهران بهره‌برداری از هفت طرح بهداشتی در مشهد همزمان با هفته دولت فرآیند اعلام حضور داوطلبان در ارزیابی استخدام آموزش و پرورش ۱۴۰۴ آغاز شد گلایه دانشجویان دانشگاه آزاد به پرداخت شهریه زودهنگام و محدودیت انتخاب واحد ماجرای قتل وحشتناک مدیر ساختمان و همسرش توسط مرد همسایه جزئیات ساعات کاری کارمندان دولت پس از ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ + فیلم روند افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی باید متوقف شود جلوگیری از سقط بیش از ۱۰ هزار جنین در کشور با اجرایی شدن طرح نفس افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب‌های درسی مردود است دو مکمل غذایی که پیری پوست را تسریع می‌کنند یک جاده غیرمجاز به درازای ۸ کیلومتری در جنگل‌های گیلان کشف شد بیماران فشار خون بالا چه چیز‌هایی را نباید در وعده‌های غذایی خود مصرف کنند؟ استرداد متهم کلاهبرداری ۵۰ هزار دلاری به کشور اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ شهریور ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون قضاوت سال ۱۴۰۴، فردا، ۷ شهریورماه، است زمان اعلام نتایج آزمون دستیاری مشخص شد پاسخ گویی آبفا به سؤالات ریزودرشت مردم مشهد نیم‌روزی با شهروندان در امور مشترکان آب مناطق ۲  و ۴  مشهد | گلایه‌هایی برای گرانی آب ناترازی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی و تعداد خوابگاه‌های دانشجویی نگاهی به مشاوره های پیش از طلاق و اثرگذاری شان در سازش زوجین در خراسان رضوی | نجات خانواده از «تصمیم» تا «مسیر» به این دلایل روی کاناپه نخوابید جدیدترین اعترافات زوج سارق: زن‌هایی که طلای زیادی داشتند سوژه ما بودند آیا پاکسازی کبد در درمان بیماری‌های کبدی مؤثر است؟
سرخط خبرها

درباره مضرات نمک‌های رنگی | ۴۰ درصد نمک کارگاه‌های زیرزمینی خراسان رضوی تصفیه شده نیست

  • کد خبر: ۲۰۸۰۲۰
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷
درباره مضرات نمک‌های رنگی | ۴۰ درصد نمک کارگاه‌های زیرزمینی خراسان رضوی تصفیه شده نیست
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کمبود ید می‌تواند منجر به گواتر یا ناهنجاری‌های مادرزادی شود، افزود: همچنین این موضوع ممکن است افزایش سقط جنین را به دنبال داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز عوارض مصرف بیش از حد یا مصرف کم نمک، کاهش سرانه مصرف شیر و پیامد‌های آن و شایعات رایج در‌باره مصرف نمک دریا یا نمک صورتی و آبی، بخشی از صحبت‌هایی بود که اساتید این حوزه به بهانه پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم به آن پرداختند.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد روز گذشته در این نشست، با اشاره به اینکه کمبود ید می‌تواند منجر به گواتر یا ناهنجاری‌های مادرزادی شود، افزود: همچنین این موضوع ممکن است افزایش سقط جنین را به دنبال داشته باشد و در نوزادانی که تازه متولد می‌شوند ناشنوایی یا گنگی مادرزادی را به دنبال خواهد داشت.

هر ۲۰۰ نوزاد، یک نوزاد دارای کم‌کاری تیروئید

زهرا اباصلتی اظهار کرد: یکی از آزمایش‌هایی که در بدو تولد انجام می‌شود، بررسی کم‌کاری تیروئید در نوزادان است که ارتباط مستقیم با مصرف ید در دوران بارداری مادر دارد. متأسفانه این آمار در پنج سال اخیر افزایش پیدا کرده است و اکنون از هر دویست نوزادی که متولد می‌شوند، یک نوزاد دچار کم‌کاری تیروئید به‌علت کمبود ید در دوران بارداری مادر است که این مسئله ممکن است موجب اختلالات هوشی و رشدی در دوران کودکی شود.

اباصلتی اضافه کرد: مصرف لبنیات نیز باید ۲۵۰‌گرم باشد، اما طبق آخرین بررسی، این میزان در میان مردم ما ۱۶۴‌گرم در روز است.

وی با اشاره به آمار سه میلیون‌نفری مبتلایان به پوکی استخوان در کشور، ادامه داد: بهترین راه برای پیشگیری از پوکی استخوان، استفاده از لبنیات است.

نمک دریا، بدترین نوع نمک

یک متخصص طب ایرانی و معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز گفت: یکی از موضوعات اشتباهی که شایع شده استفاده از نمک دریاست و این در حالی است که در منابع معتبر طب ایرانی، نمک دریا به عنوان بدترین نمک اعلام شده است.

مجید جعفری‌نژاد با اشاره به اینکه بهترین نمک، نوع تصفیه‌شده است، اظهار کرد: ظروف سنگی و مسی نیز به بدن انسان آسیب می‌زنند و تنها زمانی استفاده از ظروف مسی توصیه می‌شود که به‌طور مستمر قلع‌اندود شوند.

محمد باباخانی، رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، نیز بیان کرد: طبق بررسی‌هایی که به عمل آمده است، میزان نمک حدود ۷۵‌درصد نان‌هایی که مصرف می‌کنیم، در حد استاندارد است و ۲۵‌درصد بقیه، بیش از اندازه مجاز نمک استفاده کردند که منجر به اخطار و سایر برخورد‌های قانونی با آن‌ها شده است.

نمک‌های رنگی مفید نیست

محمود کریمی، رئیس اتحادیه نمک خراسان‌رضوی، نیز در این نشست، با اشاره به وجود دو نوع نمک دریا و نمک سنگ معادن در استان، بیان کرد: اکنون ۴۰‌درصد نمکی که به کارگاه‌های زیرزمینی در استان ارائه می‌شود، تصفیه‌شده نیست. مردم نمک‌های رنگی صورتی یا آبی را که اخیرا در بازار رایج شده است استفاده نکنند و بهترین نمک همان نمک تصفیه‌شده یددار است.

تولید ۳‌هزار تن شیر خام در استان

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌رضوی نیز با اشاره به اینکه در خراسان‌رضوی حدود ۳ هزار تن شیر خام تولید می‌شود، بیان کرد: متأسفانه به‌دلیل سیاست‌های نادرست، قیمت شیر از سال گذشته تاکنون افزایش یافته است و همین مسئله موجب کاهش مصرف سرانه شیر می‌شود.

مهدی هدایت‌نیا با بیان اینکه عرضه شیرخام ممنوع است، اما متأسفانه نظارتی در این حوزه وجود ندارد، گفت: کمیته کنترل کیفی شیر خام فعال شده است. بیش از هزار واحد عرضه‌کننده شیر خام در استان داریم که قرار است به‌صورت گروه به گروه به‌سراغ آن‌ها برویم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->